main image

2014 m. LIETUVOS AKLŲJŲ IR SILPNAREGIŲ KOMANDINIO ŠOUDAUNO ČEMPIONATO NUOSTATAI

          I. Tikslas ir uždaviniai

 

  1. 1.Populiarinti šoudauną tarp regėjimo negalią turinčių žmonių.
  2. 2.Išaiškinti geriausią šoudauno komandą Lietuvoje.
  3. 3.Skatinti regėjimo negalią turinčius asmenis, kad šoudaunas taptų aktyvia laisvalaikio leidimo forma, padedančia gerinti psichofizines asmens ypatybes.
  4. 4.Kelti šoudauną žaidžiančių sportininkų meistriškumo lygį.
  5. 5.Geriau pasiruošti tarptautinėms šoudauno varžyboms.

 

                  II. Vieta ir laikas

 

                  2014 m. spalio 4 – 5 d. Vilnius.

 

                  III. Dalyviai ir vykdymo tvarka

 

LAS komandinis šoudauno čempionatas vykdomas remiantis galiojančiomis IBSA šoudauno taisyklėmis bei komandinių šoudauno varžybų taškų skaičiavimo sistema, kuri buvo naudojama 2012 m. Europos šoudauno čempionato komandinėse varžybose.

                  LAS komandinis šoudauno čempionatas vykdomas vieno rato sistema.

Komandos surašomos pagal abėcėlę ir remiantis šiuo sąrašu sudaromas varžybų tvarkaraštis. Tvarkaraštis sudaromas taip, kad komandos nežaistų dviejų rungtynių iš eilės.

LAS komandiniame šoudauno čempionate gali dalyvauti Lietuvos Respublikos piliečiai vyrai ir moterys, turintys regėjimo negalią, kurių regėjimo aštrumas ne geresnis nei 0,1 arba darbingumo lygis ne didesnis nei 40 procentų, bei moksleiviai iki 18 metų, kuriems yra nustatytas vidutinis neįgalumo lygis.

                  Komandos sudėtis 5 (penki) asmenys:

Komandos žaidėjai privalo turėti:

LAS komandiniame šoudauno čempionate gali dalyvauti po vieną Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sporto klubų komandą (9 komandos).

        Į LAS komandinį šoudauno čempionatą neatvykus dalyvauti kurio nors sporto klubo komandai, jos vietą gali užimti čempionatą rengiančio sporto klubo komanda.

Jei į čempionatą neatvyksta daugiau kaip viena komanda, tai laisvas vietas užima po vieną papildomą komandą iš sporto klubų pagal praėjusių metų čempionato rezultatus, pradedant nuo pirmos vietos.

LAS komandinio šoudauno čempionato vyriausiasis teisėjas turi vadovautis tarptautinėmis šoudauno taisyklėmis.

 

          IV. Nugalėtojų išaiškinimas ir apdovanojimas

 

          LAS komandinio šoudauno čempionato komandų iškovotos vietos nustatomos pagal didesnį pasiektų pergalių skaičių.

          Jeigu dvi komandos pasiekė vienodą pergalių skaičių, tai pirmenybė teikiama komandai, kuri pasiekė pergalę tarpusavio susitikime.

Jeigu daugiau kaip dvi komandos pasiekia vienodą pergalių skaičių, tai pirmenybė teikiama komandai, kuri pasiekė daugiau pergalių tarpusavio susitikimuose.

Jeigu pergalių skaičius yra vienodas, tai pirmenybė teikiama komandai, kurios tarpusavio susitikimų įmuštų ir praleistų taškų santykis yra geresnis. Jei šie rodikliai yra vienodi, tai pirmenybė teikiama komandai, kurios visų susitikimų įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra geresnis.

Jeigu ir šie rodikliai yra vienodi, tada skiriamas papildomas susitikimas. Nugalėtoja laikoma komanda, pirmoji surinkusi 17 taškų, net jeigu neturi dviejų taškų persvaros prieš varžovą.

                  Komanda – nugalėtoja apdovanojama pereinamąja taure ir diplomu; komandos, iškovojusios antrąją ir trečiąją vietas – atitinkamo laipsnio diplomais. Komandų, kurios iškovojo tris prizines vietas, dalyviai apdovanojami medaliais. Čempionai, esnat galimybei, apdovanojami asmeninėmis dovanomis.

 

                  V. Dokumentai

 

                  Sporto klubo vadovai pateikia federacijai paraišką ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas iki varžybų pradžios. Sportininkai, atvykę į varžybas, pateikia varžybų teisėjams pažymą apie regėjimo negalią ir asmens tapatybę liudijantį dokumentą.

 

                  VI. Finansavimas

 

                  Čempionato organizavimo ir vykdymo išlaidas apmoka Lietuvos aklųjų sporto federacija.

                  Kelionės išlaidas apmoka sportininkus siunčianti organizacija.

Visos teisės saugomos © 2024 www.lasfinfo.lt