main image

Sostinėje – parolimpiečių palydos į Rio ir atidaromas Parolimpinis skveras


 

 

 

Kol Rio de Žaneire verda aistros dėl olimpinių medalių, Lietuvos sportininkai jau pasiruošę išvykti į parolimpiadą – šiandien savivaldybėje Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasveikino ir sėkmingų varžybų linkėjo Lietuvos rinktinės sportininkams iš Vilniaus.  Kol parolimpiečiai ruošiasi varžytis golbolo, dziudo, irklavimo, plaukimo ir lengvosios atletikos rungtyse, vilniečiai kviečiami apsilankyti prie Katedros aikštės veiksiančiame parolimpiados skvere, kur bus galima patiems išbandyti daugelį parolimpinių sporto šakų.

 

„Jūsų parolimpinės rinktinės komanda siunčia visiems labai stiprią žinutę – kad gyvenime galima labai daug ką pasiekti bet kokiomis aplinkybėmis. Linkiu sportininkams sėkmės, gero nusiteikimo ir pasiekti sportinių aukštumų“, – parolimpiečius sveikino sostinės meras Remigijus Šimašius.

Savivaldybėje parolimpiečiams Vilniaus meras Remigijus Šimašius kartu su Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentu Vytautu Kvietkausku įteikė vardinius rinktinės nario ženklus. Ženklai pagaminti specialia technologija, kad ant jų išgraviruotus iškilius tekstus galėtų apčiuopti regėjimo negalią turintys sportininkai.

„Noriu kartu su jumis pasidžiaugti mūsų šaunia parolimpiečių komanda – nesvarbu, ar jie laimės auksą, ar užims bet kurią kitą poziciją. Mūsų golbolo komanda yra viena stipriausių visame pasaulyje ir turime tai įvertinti“, – sakė Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas, kuris pasidžiaugė, jog sostinės savivaldybė pastaruoju metu skiria daug daugiau dėmesio neįgaliųjų sportui.

 

Golbolo, dar vadinamo aklųjų rieduliu, Lietuvos komanda yra triskart Europos čempionai, dukart pasaulio čempionai, dukart parolimpiniai vicečempionai. Dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis – pasaulio taurės ir Europos čempionato 5 vietos laimėtojas.

 

Į Rio Parolimpiadą vyksta 7 regėjimo negalią turintys vilniečiai: dziudoistas Osvaldas Bareikis ir golbolo komanda – Genrik Pavliukianec, Mindaugas Suchovejus, Justas Pažarauskas, Mantas Panovas, Mantas Brazauskis ir Nerijus Montvydas. Iš viso iš Vilniaus į Rio de Žaneiro parolimpiadą vyks 14 parolimpinės delegacijos narių, įskaitant trenerius, medikus ir vadovus.

 

„Šįmet – jau penktosios parolimpinės žaidynės mano gyvenime. Net du kartus aukso medalis buvo visai šalia, trūko vos kelių sekundžių. Komanda šįmet nusiteikusi kovingai, nuvažiavus ten teks įrodyti darbais, kad ne veltui dirbome. Viskas yra mūsų rankose, o sėkmė lydi stipriuosius“, – sakė golbolo rinktinės kapitonas Genrik Pavliukianec.

 

Be vilniečių sportininkų parolimpinėse žaidynėse dalyvaus ir irkluotojas Augustas Navickas, plaukikas Edgaras Matakas bei keturi lengvaatlečiai: Ramunė Adomaitienė, Mindaugas Bilius, Kęstutis Skučas ir Jonas Spudis.

 

Parolimpinio skvero „Kelias į Rio“ atidarymas – rugpjūčio 24 d. 13 val. prie Katedros aikštės (tarp Valdovų rūmų ir Gedimino paminklo). Visą savaitę, iki pat rugpjūčio 30 d., nuo 11 iki 21 val. skvere vilniečiai galės artimiau susipažinti su parolimpiada, jos sporto šakomis, lietuvių sportininkų laimėjimais. Skvere lauko ekrane bus rodomi vaizdo siužetai iš ankstesnių parolimpiadų, veiks lauko fotografijų paroda, kurioje užfiksuoti šių metų parolimpiečiai. Na, o patys smalsiausi galės išbandyti ir parolimpiados sporto šakas – golbolą, aklųjų futbolą, vežimėlių krepšinį, bočią.

 

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks rugsėjo 7-18 dienomis. Planuojama, kad jose dalyvaus daugiau kaip 4000 sportininkų iš 170 valstybių, kurie susirungs 22 sporto šakų varžybose. Lietuvos sportininkai į Rio parolimpiadą išvyks rugsėjo 1.

 

 

Trumpas vaizdo siužetas: https://youtu.be/Kym4nXskroc

 

1 2 3 4 5 6

Visos teisės saugomos © 2024 www.lasfinfo.lt